06 – 126 726 04

Wie ben ik

In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Vroedvrouwenschool in Kerkrade. Met mijn diploma op zak ben ik terug gegaan naar het Noorden en heb ik eerst bij verschillende praktijken waargenomen. In 2005 kreeg ik de kans een praktijk te starten op het platteland van Groningen en daar heb ik tot 2014 met veel plezier gewerkt.

In 2005 trouwde ik met mijn lief Marc en in 2007 werd onze eerste zoon Leon geboren. Zelf zwanger zijn en bevallen had ik erg naar uit gekeken, en als jonge verloskundige en (a.s.) moeder kwam ik er achter dat er nog zo veel was wat ik niet wist en ik zou nog veel leren.

Toen ik voor de tweede maal zwanger was begreep ik beter dan in mijn eerste zwangerschap wat ik nodig had om goed te zwangeren en te bevallen. Ik wilde één verloskundige, met wie ik deze reis samen met mijn man wilde doorlopen. Ik zou mij beter voorbereiden en leren vertrouwen op mijn lijf, mijn kindje en mijn helpers. De geboorte van onze zoon Alex in 2012 heeft veel los gemaakt, op persoonlijk, emotioneel en ook werkvlak. Ik wilde net als de zorg die ik zelf had gehad, meer tijd en aandacht hebben voor de zwangere en haar partner. Meer zorg op maat.

In 2014 kreeg ik de kans te proeven aan het caseloadwerken. Caseloadcollega Joyce van Verloskees vroeg me als vervanger voor haar zwangerschapsverlof. Dit was het moment, ik zei na 9 jaar mijn groepspraktijk op om voor Verloskees te werken en vanuit daar mijn eigen caseloadpraktijk te starten. In april 2014 startte ik bij verloskees om vanaf oktober onder mijn eigen naam en in fijne samenwerking met Joyce verder te gaan. Heerlijk!

In 2016 ging ik een samenwerkingsverband aan met vriendin en oud collega uit mijn groepspraktijk Majanka aan, die helaas in de zomer van 2017 is gestopt als verloskundige. Wat ik leerde van deze samenwerking is dat je ook als caseloader samen sterker kunt zijn, en dat het daarnaast ook veel leuker is!

En zo ben ik waar ik nu ben. Samen met collega Sabrina Goossens zijn we sinds januari 2018 WenS vroedvrouwen!