06 – 126 726 04

Hoe werk ik

Vanaf janurari 2018 werk ik samen met collega Sabrina in onze duopraktijk WenS vroedvrouwen.

WenS is natuurlijk vooral gewoon W endy EN S abrina :)

En vroedvrouwen, daar hebben we best even over na moeten denken. Ik voel me al een paar jaar meer aangetrokken tot de titel 'vroedvrouw' dan van het modernere 'verloskundige'. Het vak is ontzettend onderhevig aan verandering, en een groot deel heb ik moeite mee. 

De verloskunde is een bijzonder deel van de zorg vind ik zelf. Want het gaat in principe over gezonde vrouwen die een natuurlijk proces ondergaan. Door dat grote brein wat ons zo afleidt van onze eigen natuur hebben veel van ons daar graag ondersteuning bij. Ik ben graag die ondersteuning. Ik ben graag die persoon, die bij de geboorte van nieuw leven uitgenodigd wordt, om er te zijn voor de aanstaande ouders, om te steunen, te vertrouwen, te bevestigen.

Om die persoon te kunnen zijn voor iemand is het vaak prettig om voorafgaand elkaar te leren kennen, een band op te bouwen. Om samen te kijken naar de zwangerschap, naar de ontwikkeling van het zwangere lijf en het kindje dat ze draagt.

Tegenwoordig is de verloskundige een persoon die jouw vertelt hoe het met jou en je baby gaat. Die jou vertelt wat je moet en niet (meer) mag. Zij controleert je volgens protocol, ze heeft het druk en daarom werkt ze efficient. Ze wijst je op de gevaren, van zwanger zijn, van eten en leven, van bevallen. Loop jij of de baby uit de maat is er een protocol voor jullie. Ben je bang of bezorgd over hoe je een nieuw leven baart dan heeft ze folders over een cursus of mag je je inlezen over de mogelijkheden van pijnbestrijding. Zwanger zijn is een periode vol controles en richtlijnen geworden, en je mag blij zijn als je nog zelf mag kiezen hoe en met wie je je kind op de wereld zet. Vertrouwen? Dat moet uit je zelf komen, want je omgeving doet daar niet aan mee.

Vroedvrouw betekent wijze vrouw. Een vrouw die met haar ervaring en opgedane wijsheid jou helpt te vertrouwen in eigen lijf, in de natuur en in je kind. 

Ben jij iemand die graag nadenkt over wat het beste is voor jou? Wil je begeleiding vanuit vertrouwen? Wil je echt zorg op maat? Misschien kan ik dan wat voor je betekenen.